Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: közepesen egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 8 db húsosabb csirke alsócomb
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 kis fej vöröshagyma
- zöld korianderlevél
- őrölt feketebors
- 1 evőkanál borecet
- 1 kiskanál csilipaprika, jalapeno paprika (vagy egyéb csípős paprikaféle)
- cukor
- 1-1,5 dl étolaj
- liszt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A megmosott csirkecombokat sózd, borsozd meg, majd forgasd meg lisztben.
- Egy serpenyőbe öntsd bele az olajat, forrósítsd fel, majd süsd át a csirkecombokat benne.
- A visszamaradt zsíron pirítsd meg a hagymát üvegesre.
- Keverd el a paradicsompürét a hagymával. Ízesítsd cukorral, borecettel, sóval, korianderzölddel. Engedd föl 2 dl vízzel.
- Ha felforrt, rakd a csirkecombokat a mártásba, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd.
- Jó étvágyat!