2011. november 10., csütörtök

Mexikói sült csirkecomb

Jellemzők: pikáns, csípős húsétel. Rizzsel, salátával, sült krumplival, spagettivel egyaránt köríthető.
Elkészítési idő: 60 perc 
Nehézségi fok: közepesen egyszerű 
Olcsósági faktor: ****

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 8 db húsosabb csirke alsócomb
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • zöld korianderlevél
  • őrölt feketebors
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 kiskanál csilipaprika, jalapeno paprika (vagy egyéb csípős paprikaféle)
  • cukor
  • 1-1,5 dl étolaj
  • liszt
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
  1. A megmosott csirkecombokat sózd, borsozd meg, majd forgasd meg lisztben.
  2. Egy serpenyőbe öntsd bele az olajat, forrósítsd fel, majd süsd át a csirkecombokat benne.
  3. A visszamaradt zsíron pirítsd meg a hagymát üvegesre.
  4. Keverd el a paradicsompürét a hagymával. Ízesítsd cukorral, borecettel, sóval, korianderzölddel. Engedd föl 2 dl vízzel.
  5. Ha felforrt, rakd a csirkecombokat a mártásba, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd.
  6. Jó étvágyat!