2011. november 10., csütörtök

Sárgaborsóleves (tápláló, gyors és egyszerű)

Jellemzők: laktató, növényi fehérjében gazdag leves. Gyorsan készen van. 
Elkészítési idő: 3 óra áztatás + 30 perc elkészítés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****

Hozzávalók négy adaghoz:
  • 25 dkg sárgaborsó (fél zacskónyi), felhasználás előtt legalább 3 órán át hideg vízben áztatva
  • 1 evőkanál étolaj 
  • 1 szál lecsókolbász (kb. 20 dkg), vagy ugyanennyi krinolin, virsli, füstölt kolbász
  • 1 kis fej hagyma apróra kockázva
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 húsleveskocka
  • zellerzöld apróra vágva
  • őrölt feketebors

Elkészítés:
  1. A sárgaborsót tedd oda főni.
  2. Ha félpuha, karikázd bele a lecsókolbászt.
  3. Add hozzá a húsleveskockát.
  4. Ha megfőtt a borsó, készíts a lisztből és az olajból világos, hagymás rántást. Sűrítsd be vele az ételt. A leves legyen kb. 1-1,2 dl mennyiségű.
  5. Ízesítsd sóval, borssal.
  6. Ha elkészült, szórd meg az étel tetejét felaprított zellerzölddel.