Elkészítési idő: 3 óra áztatás + 30 perc elkészítés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 25 dkg sárgaborsó (fél zacskónyi), felhasználás előtt legalább 3 órán át hideg vízben áztatva
- 1 evőkanál étolaj
- 1 szál lecsókolbász (kb. 20 dkg), vagy ugyanennyi krinolin, virsli, füstölt kolbász
- 1 kis fej hagyma apróra kockázva
- só
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 húsleveskocka
- zellerzöld apróra vágva
- őrölt feketebors
Elkészítés:
- A sárgaborsót tedd oda főni.
- Ha félpuha, karikázd bele a lecsókolbászt.
- Add hozzá a húsleveskockát.
- Ha megfőtt a borsó, készíts a lisztből és az olajból világos, hagymás rántást. Sűrítsd be vele az ételt. A leves legyen kb. 1-1,2 dl mennyiségű.
- Ízesítsd sóval, borssal.
- Ha elkészült, szórd meg az étel tetejét felaprított zellerzölddel.