Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50 dkg csirkemellfilé megtisztítva, 1 cm-es csíkokra vágva
- búzafinomliszt
- 2 vöröshagyma apró kockákra vágva
- 1 dl étolaj
- 1,5 dl édes vörösbor
- 2 evőkanál sűrű paradicsompüré
- só
- őrölt fekete bors
- 50 dkg gomba (csiperke), megtisztítva, vékony szeletekre vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- leheletnyi őrölt szegfűszeg
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- friss vagy szárított kakukkfű
Elkészítés:
- Finoman forgasd meg a mellcsíkokat lisztben, majd helyezd azokat felhevített olajba.
- Szórd mellé a hagymakockákat és pirítsd együtt ezeket néhány percig.
- Add mellé a paradicsompürét, s öntsd fel a borral. Ízesítsd fokhagymával, szegfűszeggel, kakukkfűvel, sóval, borssal. Párold a húst fedő alatt puhára, tartsd az edényt kis hőfokozaton.
- Egy serpenyőben melegíts fel kevés olajat, s párold meg rajta a gombaszeleteket. Enyhén fűszerezd borssal és sóval.
- A már puha gombaszeleteket öntsd a szintén puha csirkéhez, s folyamatos kevergetés mellett forrald a kettőt össze.
- Tálald melegen, főtt tésztával. Jó étvágyat!
Összár: 850 - 1200 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: gombás - paradicsomos - vörösboros csirke ragu
Egyéb elnevezések: gombás - paradicsomos - vörösboros csirke ragu