2011. október 16., vasárnap

Zöldborsós csirkezúzapörkölt

Zsírszegény, viszont fehérjedús étel lesz a végeredmény a viszonylag olcsó csirkezúza felhasználásával. Érdemes konzerv borsó helyett mirelitet használni, ebben valamivel több a vitamin és az ásványi anyag (illetve jobban megéri).



Hozzávalók négy személyre: kb. 50-60 dkg friss csirkezúza, 3 fej hagyma, 1 üveg lecsöpögtetett vagy kb. 30-35 dkg mirelit, zsenge zöldborsó, 1 db paradicsom, 2-3 db zöldpaprika, pirospaprika, só, bors, két evőkanál zsír vagy étolaj.

Elkészítés: Tisztítsd meg alaposan a csirkezúzákat, majd a darabokat vágd félbe. Készíts a zsiradékból a pirospaprikából, hagymából, zöldpaprikából, paradicsomból pörköltalapot, majd párold meg benne puhára a zúzát. Ízlés szerint sózd, borsozd. A főzés utolsó részében pedig add hozzá a zöldborsót a pörkölthöz és rottyintsd fel még két-három percig.

Tálald főtt szarvacska- vagy csavartcső-tésztával!

Egyéb elnevezések: zúzapörkölt zöldborsóval