Hozzávalók: 16 db édes, átlagos átmérőjű palacsinta. A krémhez: 3 tojás sárgája, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor, leheletnyi só, 4 dl tej, 2 tasak (lehetőleg Bourbon) vaníliás cukor / vagy vaníliarúd bele.
Elkészítés:
- A tojás sárgáit keverd el csomómentesre a liszttel és a cukorral.
- Adagold hozzá lassan a tejet, a vaníliát és nagyon kevés sót.
- Nagyon lassú tűzön főzd meg a krémet.
- Ha nagyjából kihűlt, töltsd meg vele a palacsintákat.
- A maradék krémet kend a négyrét hajtott palacsinta külsejére.
Egyéb elnevezések: vaníliás krém palacsintába, vaníliás palacsintakrém, vaníliás palacsintatöltelék, vaníliás krém, vaníliás töltelék.