2011. október 31., hétfő

Egyszerű sütiszelet kezdőknek

Öt hozzávalóból készül és csak egy püspökkenyérforma kell hozzá.


Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja (vagy kb. két teáskanálnyi szárított citromhéj), 10 dkg liszt, 3 dkg olvasztott vaj.  Továbbá vaj és liszt a püspökkenyérforma kikenéséhez is.

Elkészítés: 
  1. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd adagold hozzá a cukrot.
  2. Reszeld bele a citrom héját.
  3. Kanalanként add hozzá a lisztet (a keveréssel ne állj le).
  4. Kavarj el benne 3 dkg puha, szinte már folyékony vajat.
  5. Kend ki zsiradékkal és liszttel egy püspökkenyérformát.
  6. Told 180 fokos sütőbe.
  7. Ha megsült, hűtsd és borítsd ki. 
  8. Tárold letakarva másnapig. (kb. 8-10 óra sütés utáni pihentetés kell a kész süteménynek ahhoz, hogy kellemes, szeletelhető állagúvá váljon.)
Tojásfehérje süti