Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja (vagy kb. két teáskanálnyi szárított citromhéj), 10 dkg liszt, 3 dkg olvasztott vaj. Továbbá vaj és liszt a püspökkenyérforma kikenéséhez is.
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd adagold hozzá a cukrot.
- Reszeld bele a citrom héját.
- Kanalanként add hozzá a lisztet (a keveréssel ne állj le).
- Kavarj el benne 3 dkg puha, szinte már folyékony vajat.
- Kend ki zsiradékkal és liszttel egy püspökkenyérformát.
- Told 180 fokos sütőbe.
- Ha megsült, hűtsd és borítsd ki.
- Tárold letakarva másnapig. (kb. 8-10 óra sütés utáni pihentetés kell a kész süteménynek ahhoz, hogy kellemes, szeletelhető állagúvá váljon.)
Tojásfehérje süti