2011. október 26., szerda

Paprikás csirke olcsón, egyszerűen

Sok magyar (és szerencsére sok külföldi!) kedvence "jóárasított" verzióban. Tésztafélék, nokedli, krumpliköretek, esetleg rizs illik mellé.




Hozzávalók négy személyre: 2 csirkefarhát négy darabra vágva, 8 db csirkeszárny kettévágva, 2 nagy fej vöröshagyma apró kockákra metélve, egy kis pohár tejföl (opcionális), 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, pirospaprika, liszt, zsiradék (sertészsír a legjobb választás).

Elkészítés:
  1. A csirkedarabokat tisztítsd meg, majd darabold fel.
  2. Pirítsd meg a zsíron a hagymakockákat üvegesre.
  3. Szórd meg a hagymát pirospaprikával, majd engedj rá kevés vizet.
  4. Tedd bele a darabolt csirkét. Sózd meg, engedd föl vízzel. Takard le egy fedővel.
  5. Lassú tűzön párold addig, amíg a leve nagyja el nem fő. Ekkor tedd bele a zöldségeket feldarabolva (a paradicsom héját húzd le).
  6. Párold az ételt addig, amíg a csirke húsa ill. a zöldségek meg nem puhulnak.
  7. Opcionális lépés: ha tejfölösen szereted, tejfölös habarással (egy pohár tejföl + egy kanál liszt) besűrítheted. A habarást az elkészült ételre kell önteni, lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett kell azt megpárolni.
Egyéb elnevezések: csirkepörkölt egyszerűen, csirkepaprikás egyszerűen, tejfölös csirke egyszerűen.