Hozzávalók négy személyre: 2 csirkefarhát négy darabra vágva, 8 db csirkeszárny kettévágva, 2 nagy fej vöröshagyma apró kockákra metélve, egy kis pohár tejföl (opcionális), 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, pirospaprika, liszt, zsiradék (sertészsír a legjobb választás).
Elkészítés:
- A csirkedarabokat tisztítsd meg, majd darabold fel.
- Pirítsd meg a zsíron a hagymakockákat üvegesre.
- Szórd meg a hagymát pirospaprikával, majd engedj rá kevés vizet.
- Tedd bele a darabolt csirkét. Sózd meg, engedd föl vízzel. Takard le egy fedővel.
- Lassú tűzön párold addig, amíg a leve nagyja el nem fő. Ekkor tedd bele a zöldségeket feldarabolva (a paradicsom héját húzd le).
- Párold az ételt addig, amíg a csirke húsa ill. a zöldségek meg nem puhulnak.
- Opcionális lépés: ha tejfölösen szereted, tejfölös habarással (egy pohár tejföl + egy kanál liszt) besűrítheted. A habarást az elkészült ételre kell önteni, lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett kell azt megpárolni.