Hozzávalók négy személyre: 50 dkg sertés- vagy marhamáj, só, bors, étolaj, tej, cukor, petrezselyemzöld, zöldhagyma.
Elkészítés:
- A megtisztított, lehártyázott, majd felcsíkozott májat áztasd enyhén cukros tejbe néhány órára vagy egy éjszakára. Tárold hűtőszekrényben, letakarva. A tejtől és a kevéske cukortól nem lesz keserű. Nem baj, ha belsőség színe kicsit fehéres lesz.
- Felhasználás előtt csöpögtesd le a májat.
- Egy serpenyőben hevíts fel fél dl olajat, majd közepes lángon tartva a serpenyőt süsd meg a csíkok mindkét oldalát.
- Ha jól átsültek a májszeletek, sózd, borsozd, s hintsd meg kevés finomra metélt petrezselyemmel és zöldhagymával azokat.
- Tálald savanyúsággal vagy mustárral. Köretként a petrezselymes vagy zöldséges rizs, a főtt vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.