2011. október 25., kedd

Májas kukoricakocka (gyors ebéd vagy vacsora)

Vacsorának, könnyű ebédek kiváló. Nagyon laktató!


Hozzávalók négy személyre: 30 dkg kukoricaliszt, 8 dl víz, só, 1 nagy dobozos (családi kiszerelésű) sertésmájkrém (vagy 3 doboz kicsi), 3 db tojás, prézli, két szál zöldhagyma felkarikázva, olaj a sütéshez, majoránna, bors.

Elkészítés:

  1. Főzz fel 8 deciliternyi sós vizet, majd ha felforrt, öntsd bele a kukoricalisztet.
  2. Főzd addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. El kell válnia az edény falától.
  3. Hagyd hűlni, majd keverd el benne a májkrémet. Szórj a masszába némi zöldhagymát, majoránnát, sót és borsot.
  4. Nyújtsd ki a tésztát és vágd kockákra (vagy formázz belőlük kerekded, fasírtszerű alakzatokat).
  5. Mindegyik darabot forgasd meg felvert tojásban, majd zsemlemorzsában.
  6. Süsd meg őket bő, forró olajban!
Egyéb elnevezések: kukoricás szelet, kukoricaszelet, májas kukoricaszelet.