Hozzávalók négy személyre: 30 dkg kukoricaliszt, 8 dl víz, só, 1 nagy dobozos (családi kiszerelésű) sertésmájkrém (vagy 3 doboz kicsi), 3 db tojás, prézli, két szál zöldhagyma felkarikázva, olaj a sütéshez, majoránna, bors.
Elkészítés:
- Főzz fel 8 deciliternyi sós vizet, majd ha felforrt, öntsd bele a kukoricalisztet.
- Főzd addig, amíg teljesen be nem sűrűsödik. El kell válnia az edény falától.
- Hagyd hűlni, majd keverd el benne a májkrémet. Szórj a masszába némi zöldhagymát, majoránnát, sót és borsot.
- Nyújtsd ki a tésztát és vágd kockákra (vagy formázz belőlük kerekded, fasírtszerű alakzatokat).
- Mindegyik darabot forgasd meg felvert tojásban, majd zsemlemorzsában.
- Süsd meg őket bő, forró olajban!
Egyéb elnevezések: kukoricás szelet, kukoricaszelet, májas kukoricaszelet.