Hozzávalók négy személyre: 30 dkg puhára párolt zöldborsó (vagy egy üveges), 8 db tojás, étolaj vagy más zsiradék a sütéshez, só, petrezselyemzöld.
Elkészítés:
- Vágd a petrezselymet apróra (kb. egy maroknyit), majd a zsiradékon fonnyaszd meg.
- Válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét külön tálakba.
- A fehérjéket verd kemény habbá habverővel.
- A sárgáját sózd meg, majd nagyon óvatosan keverd össze a fehérjehabbal. Vigyázz, hogy a hab ne nagyon sérüljön!
- Öntsd a zsiradékra a zöldborsót, majd a tojást.
- Nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve süsd meg.
- Kínáld puha, friss pékáruval, hideg tejjel. Ízlés szerint borsozhatod is. Illik (jobb napokon) a tetejére némi reszelt sajt is.
Egyéb elnevezések: rántotta zöldborsóval, rántotta borsóval.