2011. október 25., kedd

Habos, zöldborsós rántotta egyszerűen

Gyors vacsorának vagy ebédnek kiváló. Mind a tojás, mind a zöldborsó fehérjetartalma magas, ez utóbbi alapanyag rostokban is gazdag.



Hozzávalók négy személyre: 30 dkg puhára párolt zöldborsó (vagy egy üveges), 8 db tojás, étolaj vagy más zsiradék a sütéshez, só, petrezselyemzöld.

Elkészítés: 
  1. Vágd a petrezselymet apróra (kb. egy maroknyit), majd a zsiradékon fonnyaszd meg.
  2. Válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét külön tálakba.
  3. A fehérjéket verd kemény habbá habverővel.
  4. A sárgáját sózd meg, majd nagyon óvatosan keverd össze a fehérjehabbal. Vigyázz, hogy a hab ne nagyon sérüljön!
  5. Öntsd a zsiradékra a zöldborsót, majd a tojást.
  6. Nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve süsd meg. 
  7. Kínáld puha, friss pékáruval, hideg tejjel. Ízlés szerint borsozhatod is. Illik (jobb napokon) a tetejére némi reszelt sajt is.
Egyéb elnevezések: rántotta zöldborsóval, rántotta borsóval.