- 50 dkg liszt
- 10 dkg sertés- vagy libazsír (ettől lesz ízes és sokáig friss!)
- 1,5 dl langyos tej
- 150 g (egy pohár) zsírszegény tejföl
- két teáskanál cukor
- 1 tojás
- só
Elkészítés:
- A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- Elmorzsoljuk a zsírt egy kelesztőtálba öntött lisztben.
- Hozzáadjuk a tojás sárgáját, sót, a tejfölt és az élesztős tejet.
- Alaposan összedolgozzuk, a massza legyen félkemény.
- Kelesszük három órán keresztül, jól letakarva, meleg helyen. Háromnegyed óránként hajtogatva gyúrjuk a tésztát megint.
- Ha letelt a kelesztési idő és a tészta jó levegős, szaggassunk belőle pogácsákat.
- Helyezzük lemeztepsire és kenjük be a maradék tojásfehérjével.
- 200 fokos sütőben süssük aranybarnára.