- 1 dl tej
- fél kávéskanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 45-50 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 2 evőkanál, (lehetőleg házi) sertészsír
- 2 tojás
- só
Elkészítés:
- Cukros, langyos tejben feloldjuk az élesztőt.
- A margarint, a zsírt és a lisztet elkeverjük.
- Hozzáadjuk az élesztős tejet és két tojás sárgáját és ízlés szerinti mennyiségű sót.
- Alaposan összedolgozzuk.
- Egy éjszakán át állni hagyjuk egy letakart tálban.
- Másnap kinyújtjuk a tésztát, egy villával megszurkáljuk és pogácsaszaggatóval kialakítjuk az aprósütiket.
- Lemeztepsire rakjuk a pogácsákat és a felvert tojásfehérjékkel megkenjük.
- Pihentessük sütés előtt negyed órát
- Forró, kétszáz fokos sütőben süssük aranyszínűre.