- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 nagy konzerves sűrű paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma, oregánó, bazsalikom, só, kakukkfű, 1 szem szegfűszeg
- 30 dkg darált zsírszegény pulykahús
- egy evőkanál étolaj
- egy csapott evőkanál liszt
- 1 tojás sárgája
- 1 maréknyi kockára vágott répa, zöldborsó, kukorica (kerülhet bele bébicukkini is felkockázva)
- 1 nagyobb kemény paradicsom kockákra vágva
- 50 dkg mirelit vajas/leveles tészta
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát 1 kanál étolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Némi víz hozzáadásával puhára pároljuk fedő alatt. Mikor megpuhult, belekeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, a lisztet és a zöldségeket és kb. 2 dl vizet. Addig főzzük alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik a mártás.
A tésztát kiolvasztás után vékonyra nyújtjuk. Egy nagyobb tállal a pitesütőformánk átmérőjétől kb. három centivel nagyobb, két darab tésztakorongot szaggatunk. Az egyiket a kevés olajjal kikent forma aljába tesszük, ebbe kerül a mártás, majd a másik lappal betakarjuk, és a széleit összenyomkodjuk. Megkenjük a tetejét a tojás sárgájával, megszurkáljuk villával, és nem túl forró sütőben aranybarnára sütjük.