2009. április 13., hétfő

Tojással rakott zsemle

Hozzávalók: 8 tojás, 4 zsemle, 2 dl tej, só, bors, sütőmargarin.

Elkészítés:
A zsemléket félbevágjuk és megpirítjuk a fehér oldalait. A tojássárgájákat és -fehérjéket különválasztjuk, a sárgájuk maradjon egyben! A fehérjét kemény habbá verjük. A fél zsemléket tejbe mártjuk és margarinnal kikent tepsibe tesszük. A péksüteményekre halmozzuk a tojáshabot, majd a habcsomók közepében kiskanállal kis üregeket formázunk: ezekbe az üregekbe teszünk óvatosan egy-egy sértetlen sárgáját. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd mérsékelt tűznél addig sütjük, amíg a hab kemény nem lesz, de még nem kezd el pirulni.

Összköltség: 450-500 Ft.

Egyéb elnevezések: tojásos zsemle