40 dkg liszt, 25 dkg + egy evőkanál cukor, egy kockányi (25 dkg) sütőmargarin, fél dl sütőrum (vagy rumaroma), késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, kevéske őrölt fahéj és szegfűszeg, 2 tojás, három evőkanál sárgabaracklekvár, egy teáskanál étolaj.
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a margarint, a két tojás sárgáját, a diót, a szódabarbónát, a sütőrumot, a sót összegyúrjuk annyi vízzel, hogy rugalmas masszát kapjunk. Ízesítjük némi fahéjjal és szegfűszeggel.
A tésztából kettő, a tepsinkkel egyező méretű lapot nyújtunk. Az egyiket belefektetjük az olajjal kikent tepsibe, s egyenletesen elterítjük rajta a lekvárt. A másikkal befedjük. Süssük meg majdnem készre közepes hőfokozaton. Vegyük ki a sütőből a tepsit, majd kenjük meg a sütemény tetejét a két tojásfehérje és egy evőkanálnyi cukor keverékével. Már alacsony hőfokozaton süssük készre.
Kategória: szuperolcsó.