1 1,5 kg-os tyúk lefejtett, megtisztítot bőre (sziszfuszi munka lefejteni, de a végeredmény látványos és finom, a tyúk húsából pedig levest vagy pörköltöt is készíthetünk), 20 dkg sertésmáj (vagy három csirkemáj), 20 dkg sertéshús, sertészsír vagy étolaj, 1 kisebb fej hagyma, só, bors, ételízesítő, gyömbérpor, 3 száraz zsemle, petrezselyemzöld, 3 tojás.
Elkészítés:
A májat és a húst ledaráljuk. Az apróra felvágott hagymát zsíron vagy a tyúk háján megpirítjuk, majd megpároljuk benne a húst és a májat. Ha készen van, kissé kihűtjük, majd összedolgozzuk a vízbe áztatott, és kicsavart zsemlékkel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, fűszerezzük, majd a bőrbe töltjük.
A bőr végeit bevarrjuk (a nyakánál, az altesti részénél, a comboknál, a szárnyaknál). Kifőzhetjük a tyúkhúslevesben is, de igazán akkor finom, ha tepsiben sütjük pirosra, s burgonyakarikákat teszünk alá.
Kategória: olcsó.