2009. április 3., péntek

Pikáns-fokhagymás csirkecombok

Hozzávalók:
4 csirkecomb (kb. 1 kg), 1 fej vöröshagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 pohár (175 g) natúr joghurt, 1 kis dobozos sürített paradicsom, két evőkanál étolaj, kevés ételízesítő, bors, majoranna.

Elkészítés:
A vöröshagymát héjától megszabadítjuk, majd pépesre reszeljük. Ugyanígy teszünk a fokhagymával is. A hagymapépeket összekeverjük az étolajjal, a joghurttal és a paradicsommal, adunk hozzá némi sót, ételízesítőt, borsot és majorannát.

A megtisztított csirkecombokat ezzel a páccal bekenjük, majd egy éjszakán keresztül a hűtőszekrényben hagyjuk állni. Másnap a húst egy kiolajozott tepsibe tesszük úgy, hogy a pác egésze a csirkére kerüljön. Alufólia alatt sütjök kb. 45 percet, majd levesszük róla a fóliát és így sütjük pirosra (kb. 20 percet).

Tálalás:
Főtt rizzsel vagy burgonyapürével. Salátának a legolcsóbbat válasszuk: készítsünk egyszerű, köménymagos káposztasalátát kb. 80-100 dkg lereszelt káposztából.

Összköltség körettel, salátával, energiaárakkal: 950-1000 Ft.