egy zacskó spagetti (0,5 kg), 1 pohár natúr joghurt (150 g), 1 pohár zsírszegény tejföl (175 g), 1 tömlős sajtkrém, 2 evőkanál liszt, 8 dkg sütőmargarin, 20 dkg trappista, késhegynyi őrölt szerecsendió, bors, só, 2 dl tej.
Elkészítés:
A spagettit sós vízben kifőzzük. Amíg fő, addig lereszeljük a sajtot és besamelt készítünk: 5 dkg margarinon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, borsozzuk, belekeverjük a szerecsendiót. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd kicsit kihűtjük. Amikor már nem olyan forró, elkeverjük benne a krémsajtot, a joghurtot és a tejfölt.
Margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat. Belehelyezzük a spagetti felét, megszórjuk a reszelt sajt 50%-ával, majd ráöntjük a mártás egyharmadát. Enyhén megsózzuk, majd rátesszük a tészta másik felét, ráöntjük a maradék mártást. Kerüljön rá a tetejére a reszelt trappista másik része is. Forró sütőben süssük addig, amíg a sajt meg nem pirul.
Kategória: olcsó.