11 tojás, 3 kezeletlen / bio citrom, 50 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 25 dkg margarin, só, fél pohár natúr joghurt (kb. 80 g).
Elkészítés:
8 tojás sárgáját 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverünk, majd hozzáadjuk 1 citromnak a levét és a reszelt héját. Beletesszünk 12 dkg lisztet apránként, alaposan kidolgozzuk, majd óvatosan hozzáadjuk a 8 tojás habbá vert fehérjét. 5 dkg margarinnal kikent, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. A sütés ideje alatt ne nyissuk ki a sütőt. Hűtsük ki.
A krémhez két egész tojást és egy sárgáját 15 dkg cukorral keverjünk el alaposan, tegyük bele a második citrom reszelt héját és levét, egy evőkanálnyi lisztet, egy evőkanálnyi vizet és a joghurtot. Gőz fölött főzzük sűrűre. Állandó kevergetés mellett hűtsük ki, majd keverjünk bele 20 dkg margarint (ezt kicsit tegyük meleg helyre, így könnyebb dolgunk lesz).
Ha kihűlt a tortalap, figyelmesen vágjuk ketté, s töltsük meg.
A mázhoz keverjünk el egy felvert tojásfehérjét 10 dkg porcukorral és a harmadik citrom levével, majd vonjuk be vele a tortát.
Árkategória: olcsó.