50 dkg pulykacomb-filé, 1 kisebb fej vöröhagyma, 3 db átlagos sárgarépa, 2 szál közepes petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, kisebb darab zeller, 1 evőkanál liszt, 2 db (kb. 30 dkg) kemény, savanykásabb alma, 2 közepes szem burgonya, 3-4 db szemes bors, citromlé, ételízesítő, finomra metélt petrezselyemzöld, 1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A pulykacombot pici kockákra vágjuk, majd egy fazékba tesszük főni, 1,5 liter vízzel felöntjük, s hozzáadjuk a felkockázott leveszöldségeket, némi sót, s a szemes borsot. A főzési idő felénél tesszük hozzá a kockákra darabolt krumplikat, majd az utolsó pár percben a krumpliéhoz hasonló méretűre vágott, héjától megfosztott almát.
Az étolajból, a lisztből és a lereszelt hagymából világos rántást készítünk, s ezzel besűrítjük a levest. Végül ízesítsük némi ételízesítővel, ízlés szerinti mennyiségű citromlével. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel.
Kategória: olcsó.