0,5 kg kukoricaliszt, 1 liter tej, 20 dkg sűrű szilva- vagy sárgabaracklekvár, 10 dkg sütőmargarin, 5 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 8-10 dkg kristálycukor, csipetnyi só.
Elkészítés:
A lisztet leforrázuk a felforralt tejjel. Hozzákeverjük a cukrot, egy csipet sót, 5 dkg olvasztott margarint és a vaníliás cukrot. Alaposan összedolgozzuk és egy kisebb, a margarin másik felével kikent tepsibe ontjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon átsütjük.
Ha kihűlt, a tetejét megkenjük lekvárral és megszórjuk a darált dióval.
Összköltség: kb. 550-650 Ft.
Egyéb elnevezések: édes lekváros - diós kukoriciatorta
Egyéb elnevezések: édes lekváros - diós kukoriciatorta