2009. március 27., péntek

Pörkölttel rakott spagettitál

Hozzávalók
30 dkg spagetti, 30 dkg maradék sült hús vagy pörkölt, 2 evőkanál étolaj, 2 tojás, 175 gramm zsírszegény tejföl, só, törött bors, egy kis konzerves paradicsompüré, némi ketchup, egy gerezd fokhagyma, kakukkfű, két szem szegfűszeg, oregánó, bazsalikom, fél evőkanál liszt.

Elkészítés
A tésztát (nem szabad összetörni!) sós vízben kifőzzük és langyosra hűtjük. Vastagon kiolajozunk egy félgömb alakú tálat, majd a tésztával - lehetőleg csigavonalban - kibéleljük, egy nagy marék spagetti még maradjon. Megkenjük tojásfehérjével, és a tészta közepén lévő üregbe a tejföllel, és a maradék, ledarált hússal  kikevert tojások sárgáit öntjük. Ezt a közepet befedjük spagettivel.

A sütőt felhevítjük, majd egy tepsit teszünk az aljára, amelybe öntsünk kb. 1 liter vizet, 175 Celsius fokon kb. 25-30 percig sütjük.

Eközben a paradicsompüré, a ketchup, egy kis liszt, némi víz és a fűszerek felhasználásával paradicsommártást készítünk.

Ha már piros a tészta teteje, vegyük ki a sütőből és öntsük rá a paradicsommártást.

Költség: kb. 900-950 Ft.