2011. november 11., péntek

Rumos-diós almasaláta

Jellemzők: rostokban, B-vitaminokban gazdag, emésztésre jó hatással bíró saláta.
Elkészítési idő: 15 perc + 45 perc érlelés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****



Hozzávalók négy adaghoz: 
  • 5-6 db (1 kg) édes zöldalma
  • 10 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé
  • 5 dkg mazsola áztatva és lecsöpögtetve
  • 10 dkg darált dió + néhány fél diószem díszítésnek
  • egy evőkanál rum vagy rumaroma

Elkészítés:
  1. Vágd a hámozatlan, megtisztított, magházától megfosztott almát hosszú, vékony csíkokra.
  2. Rázd össze az almacsíkokat pár csepp citromlével, a darált dióval, a porcukorral, a rummal és a mazsolával egy tálban.
  3. Tedd a tálat 30-45 percre a hűtőbe.
  4. Tálalás előtt díszítsd fél diószemekkel.
  5. Jó étvágyat!

Tipp:
  • Az almasalátát gazdagíthatod narancsdarabokkal, ízesítheted fahéjjal is. Dió helyett durvára vágott mandula vagy egyéb dióféleség is használható.