Elkészítési idő: 15 perc + 45 perc érlelés
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: ****
Hozzávalók négy adaghoz:
- 5-6 db (1 kg) édes zöldalma
- 10 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
- 5 dkg mazsola áztatva és lecsöpögtetve
- 10 dkg darált dió + néhány fél diószem díszítésnek
- egy evőkanál rum vagy rumaroma
Elkészítés:
- Vágd a hámozatlan, megtisztított, magházától megfosztott almát hosszú, vékony csíkokra.
- Rázd össze az almacsíkokat pár csepp citromlével, a darált dióval, a porcukorral, a rummal és a mazsolával egy tálban.
- Tedd a tálat 30-45 percre a hűtőbe.
- Tálalás előtt díszítsd fél diószemekkel.
- Jó étvágyat!
Tipp:
- Az almasalátát gazdagíthatod narancsdarabokkal, ízesítheted fahéjjal is. Dió helyett durvára vágott mandula vagy egyéb dióféleség is használható.