2011. október 16., vasárnap

Sajtos krumplipüréleves

Ha nagyobb adag krumplihabod maradt a közelmúltból, 10 perc alatt elkészítheted eme ízletes levest. Vegetáriánusoknak is ajánlott.


Hozzávalók: 60-70 dkg burgonya, 2 db húsleveskocka (vegásoknak zöldségleveskocka, vagy ugyanennyi csontleves), 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só, bors, fél pohár tejföl (kb. 80 g), 10 dkg reszelt trappista sajt, petrezselyem, metélőhagyma.

Elkészítés: a felkockázott krumplit tedd oda főni sós vízben, ha megpuhult, öntsd le a levét és törd össze alaposan (ne maradjon darabos!). Öntsd fel egy liter vízzel, és ha forrni kezd, tedd bele a két leveskockát. Tejfölös, lisztes habarással sűrítsd be, borsozd, és ha kell még, sózd meg. Forrón tálald, az étel tetejét díszítsd reszelt sajttal, apróra metélt petrezselyem zöldjével és zöldhagymával.

Tipp: kevés szerecsendióval ízesítve gazdagabb lesz az íze.

Egyéb elnevezések: sajtos burgonyapüré-leves, sajtos krumplileves, sajtos burgonyaleves.