2009. április 19., vasárnap

Zöldséges hússaláta maradékból

Hozzávalók:
30 dkg levesből visszamaradt marha vagy sertés színhús, leveszöldség ( 1-1 nagyobb főtt répa, petrezselyemgyökér / pasztinák, karalábé), két maroknyi csemegekukorica (mirelit megfőzve vagy egy konzerves kukorica fele), 2 közepes héjában főtt burgonya, 2 közepes csemegeuborka, 1 nagyobb főtt cékla (vagy némi lecsöpögtetett céklasaláta). A dresszinghez 1 evőkanálnyi ecetes torma, 1 tojás sárgája, fél pohár natúr joghurt (kb. 80 g), egy evőkanálnyi étolaj, 1 kiskanálnyi mustár, kevéske cukor, só, bors, friss petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A héjában főtt krumplikat meghámozzuk és 1x1 centis apró kockákra vágjuk. Ugyanezt tesszük a céklával, a leveszöldségekkel, a csemegeuborkával. Összevegyítjük őket a kukorica társaságában egy salátás tálban.

Az öntethez a hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízesítjük ízlés szerint mustárral, kevéske cukorral, petrezselyemzölddel, tormával, majd a keveréket óvatosan elvegyítjük a salátával és behűtjük.

Kategória: hiperolcsó.