2009. április 9., csütörtök

Mákos kukoricakocka (olcsó süti)

Hozzávalók:
1 liter tej, 50 dkg kukoricaliszt, 5 dkg élesztő, 20 dkg mák, 15 dkg cukor, egy csipet só, reszelt citromhéj, némi étolaj, egy pohár (175 g) zsírszegény tejföl.

Elkészítés:
Kevéske cukorral elkevert 1 dl tejben megfuttatjuk az élesztőt. A többi tejből a kukoricalisztból, csipetnyi sóval és 10 dkg cukorral sűrű tésztát keverünk, majd beledolgozzuk az élesztős tejet. A massza felét egy olajjal jól kikent tepsibe tesszük.
A mákot ledaráljuk és összekeverjük egy evőkanálnyi tejjel, 5 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd ráöntjük a tésztára. A mákos réteg tetejére kerül a kukoricalisztes tészta másik fele. A felső "szintet" egyenletesre simítjuk és kb. egy órán át kelesztjük. Forróra előmelegített sütőbe tesszük, de 5 perc után mérsékeljük a hőséget (elektromos sütőnél 175 Celsiusra). Miután kivettük a sütőből, azon nyomban kenjük be a tetejét tejföllel. 

Tálaljuk kockára vágva és lehűtve.

Összköltség: kb. 700-800 Ft.

Egyéb elnevezések: kukoricás szelet