2009. március 27., péntek

Zöldbablepény

Hozzávalók
Egy üveges zöldbab, 25 dkg szafaládé, 5 tojás, 2 evőkanál étolaj, 2 evőkanál tejföl, só, őrölt bors, némi reszelt szerecsendió.

Elkészítés
A zöldbabot leszűrjük. Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítünk egy evőkanál étolajat, megforrósítjük benne a zöldbabot, hozzátesszük a felszeletelt krinolint, majd a fűszerekkel ízletessé tesszük. Kikeverjük a tojásokat sóval, a tejföllel, és mielőtt a babra öntenénk, a serpenyőbe teszünk még egy evőkanálnyi étolajat. A serpenyőben lévő ételt addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul. Friss kenyérrel tálaljuk.

Költségek főzéssel, kenyérrel együtt: kb. 800-900 Ft.